Інформація щодо правових наслідків при перейменуванні вулиці

Дата: 20.04.2022 12:13
Кількість переглядів: 210

Інформація щодо правових наслідків при перейменуванні вулиці

     З метою уникнення непорозумінь надаємо роз’яснення щодо правових наслідків при перейменуванні вулиць та провулків.

     Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

     У той же час, із власної ініціативи або в разі необхідності (продаж, дарування, тощо) власник майна (в тому числі земельної ділянки), відносно якого відбулися зміни в назві вулиці (площі, провулку тощо), відповідно до законодавства має право самостійно (або уповноважити на це іншу особу за довіреністю) звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у разі зміни назви чи перейменування вулиці (площі, провулку тощо) відповідно до рішення Товстенської селищної ради.

     У разі необхідності здійснення нотаріальних дій із нерухомістю (продаж, успадкування, дарування тощо), у Товстенській селищній раді  (смт Товсте, вул. Українська, 84) можна отримати рішення про перейменування вулиці. На підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці і цим рішенням нотаріус видає новий правовстановлюючий документ із новою назвою вулиці.

          Крім того, актуалізація даних про місце реєстрацій особи у документах, в яких зазначають відомості про місце проживання/перебування особи, можлива за її зверненням (або її представника).

     Звертаємо увагу на те, що реєстраційний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь