Вірно заповнені платіжні документи забезпечать сплату податків без боргів

Дата: 28.03.2023 10:41
Кількість переглядів: 84

Управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666 (із змінами та доповненнями, внесеними наказами Міністерства фінансів України від 5 вересня 2016 року №811, від 11 березня 2019 року №104, від 31 грудня 2020 року №847) (далі – Порядок).

У Порядку наводяться приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу» в розрахунковому документі під час сплати податків, зборів, платежів до бюджету, в т.ч. у разі сплати коштів у рахунок погашення податкового боргу. Слід звернути увагу, що під час заповнення полів не допускаються пропуски (пробіли) між цифрами та службовими знаками, між словами та службовими знаками.

У Порядку наголошується, що сплата за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

Сплата податку, збору, платежу, єдиного внеску здійснюється платником податку/єдиного внеску безпосередньо, а у випадках, передбачених законодавством, – податковим агентом або представником платника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь