Робоча зустріч з директором Тернопільського обласного центру зайнятості Василем Олещуком

Дата: 17.05.2023 08:17
Кількість переглядів: 223

Про послуги служби зайнятості роботодавцям, шляхи співпраці, можливості добору і навчання персоналу, отримання мікрогранту від держави, компенсаційні виплати за працевлаштування різних категорій громадян йшла мова під час ділової зустрічі директора Тернопільського обласного центру зайнятості Василя Олещука і в.о. директора Чортківської філії ТОЦЗ, начальника Заліщицького відділу цієї філії Михайла Гнатишина із ФОП Сніжко Андрієм Миколайовичем, швейне підприємство якого було релоковане з Києва.

«Підприємство займається пошиттям спецодягу. Виробничий процес зараз забезпечують пів сотні працівників. Плануємо відкрити в одному з сіл біля Чорткова ще один швейний цех, отож є 10 вакансій, більшість з них це швачки і закрійники», - розповів Андрій Сніжко.

Він зацікавився можливостями професійного навчання та підвищення кваліфікації у закладах освіти України за безоплатними ваучерами, а також профнавчанням персоналу в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Також підприємець детально розпитував про мікрогранти: умови отримання, необхідні документи, про весь процес від написання бізнес-плану до витрат грантових коштів.

Василь Олещук зауважив, що це можуть бути як роботи, спрямовані на задоволення потреб Збройних Сил України, так і на забезпечення загальних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення. Наприклад: надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям літнього віку; заготівля дров для військових та населення; розвантаження гуманітарної допомоги; укріплення дамб; розчищення автомобільних доріг від завалів; розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи та ін.

До речі, участь у суспільно корисних роботах вигідна для безробітного, адже зберігається статус безробітного на весь період їх виконання; це легальна робота, адже з учасниками таких робіт укладаються строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ; він отримує заробітну плату (не нижче мінімальної); набуває страхового стажу; має соціальний захист і гарантії.

                                                                                                      Заліщицький відділ Чортківської філії  Тернопільського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь