Використання касового апарату під час ведення бізнесу – одна з умов дотримання законодавства

Дата: 22.08.2023 11:41
Кількість переглядів: 46

Тренінг для підприємців на тему «Порушення використання РРО/ПРРО: відповідальність» відбувся у центрі підтримки підприємців «Дія. Бізнес. Тернопіль».

Про те, як зареєструвати касовий апарат, як встановлення каси спрощує ведення бізнесу та яка фінансова відповідальність чекає підприємців, які не встановили РРО, розповів на заході в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.

Так, Руслан Цвігун зауважив, що уряд ще з 1 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО, наразі провадити торгівлю без касового апарату мають право лише платники єдиного податку першої групи. Проте, на деякий час, у звязку із військовим станом, до підприємців не застосовувались фінансові санкції за порушення законодавства щодо РРО/ПРРО. А прийнятий нещодавно Закон України 3219 відновлює відповідальність за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО.

Як зазначив очільник обласного податкового відомства, даний закон також знизив розмір штрафних санкцій за незастосування РРО для підприємців (окрім тих, які торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор) зі 100% за перше порушення вартості реалізованого товару та 150 % вартості реалізованого товару за наступне до 25 % та 50 % відповідно.

«Видача фіскального чеку при кожному розрахунку повинна стати нормою для нашого бізнесу, якою уже давно є для європейського», – наголосив Руслан Цвігун.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь