Майбутнє України – в Європейському Союзі, – Президентка Єврокомісії

Дата: 19.09.2023 15:37
Кількість переглядів: 35

Європейський Союз буде на боці України стільки, скільки буде потрібно. Про це заявила Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час свого звернення «Про стан Європейського Союзу» у Європарламенті.

«Ми будемо на боці України на кожному кроці. Стільки, скільки буде потрібно. З початку війни чотири мільйони українців знайшли притулок у нашому Союзі. І я хочу сказати їм, що зараз їм так само раді, як і в ті доленосні перші тижні. Ми забезпечили їм доступ до житла, охорони здоров'я, ринку праці та багато іншого. Шановні члени Альянсу, це була відповідь Європи на поклик історії. І тому я з гордістю оголошую, що Комісія запропонує продовжити наш тимчасовий захист для українців в ЄС. І наша підтримка України триватиме», – заявила Урсула фон дер Ляєн під час свого виступу.

Вона повідомила, що лише протягом 2023 року ЄС вже виділив 12 мільярдів євро макрофінансової допомоги для України.

Крім того, завдяки ініціативі про підтримку виробництва боєприпасів (Акт на підтримку виробництва боєприпасів – ASAP) блок нарощує виробництво зброї, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби нашої держави на полі бою.

«Але ми також дивимось у майбутнє. Саме тому ми запропонували додаткові 50 мільярдів євро протягом чотирьох років на інвестиції і реформи. Це допоможе побудувати майбутнє України, відбудувати сучасну і процвітаючу країну. І це майбутнє є очевидним. Цей зал голосно заявив про це: Майбутнє України – в нашому Союзі», – підкреслила Президентка Європейської Комісії.

Говорячи про розширення ЄС, Урсула фон дер Ляєн наголосила, що наступне розширення Євросоюзу має стати каталізатором прогресу.

Президентка Єврокомісії припустила, що цей процес може потребувати внесення змін до Європейської Конвенції та Договору про ЄС.

«Але ми не можемо – і не повинні – чекати на зміни в Договорі, щоб сприяти розширенню. Союз, готовий до розширення, може виникнути швидше. Для цього необхідно відповісти на практичні питання про те, як працюватиме Союз, що складається з понад 30 країн», – додала вона.

В своєму виступі Президентка Єврокомісії також розповіла історію української письменниці Вікторїі Амеліної, яка загинула внаслідок російського ракетного удару по центру Краматорська 27 червня 2023 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь