Роботодавці Тернопільщини! Якщо Ви облаштували робоче місце для працевлаштованої особи з інвалідністю - отримайте компенсацію!

Дата: 25.09.2023 14:12
Кількість переглядів: 49

За облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I та II групи роботодавці можуть отримати компенсацію від Державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Компенсація фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I та II групи (постанова КМУ від 22 серпня 2023 р. № 893) надається за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (засоби) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, перелік яких визначений в додатку 1 до Постанови. 

Граничний розмір компенсації не може перевищувати:

- 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, якщо працевлаштована особа з інвалідністю І групи (не більше 100,5 тис. грн),

- 10 розмірів мінімальної зарплати — за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи (не більше 67 тис. грн).

Для отримання компенсації роботодавець упродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подає центру зайнятості за місцем провадження його господарської діяльності заяву про надання компенсації за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (додаток 2 до Постанови).

Заяву можна подати

  • у паперовій формі ― особисто до центру зайнятості,
  • в електронній формі:
  • через сайт Державного центру зайнятості;
  • надіслати на електронну пошту місцевого підрозділу служби зайнятості.

Детальніше на сайті ДЦЗ у розділі "Роботодавцям" - https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-...

 та у публікації "Компенсація за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю: особливості застосування" (https://www.dcz.gov.ua/novyna/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-mi...)

За довідками зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію у Тернопільському ОЦЗ за тел. 0635765756.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь