ВПО - базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях

Дата: 02.01.2024 11:32
Кількість переглядів: 21

ВПО - базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях

 

У Заліщицькому відділі Чортківської філії Тернопільського обласного центру відбувся тренінг для внутрішньо переміщених осіб на тему: «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях. Ти як? ".

Психолог Людмила Андрусик ознайомила учасників з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою Оленою Зеленською, яка спрямована на піклування про ментальне здоров’я і допомагає людям знаходити в собі сили щодня, вчить піклуватися про себе та свій емоційний стан, опановувати стрес, тривогу, гнів тощо.

«На тлі щоденних тривожних новин, ракетних атак, людського горя й біди питати в себе «Ти як?» наче не на часі. Але насправді психологічний добробут та розуміння того, що відбувається в нашому внутрішньому світі, на часі як ніколи.

Битва з болем, пережитим травматичним досвідом – невидимий фронт, де також маємо перемогти. Зброя в цій битві – щоденне піклування про ментальне здоров’я, яке є нерозривним цілим зі здоров’ям фізичним», - зауважила Людмила Андрусик.

Учасники заходи на прикладі техніки повільного дихання вчилися, як можна допомогти собі та іншим, обговорили шість каналів відновлення ресурсу, які допомагають повернутися особистості до звичного життя після стресової реакції, два з них є найголовнішими - це ВІРА І ЦІННОСТІ.

«Як водій інколи забуває заправити пальним власну автівку, ми забуваємо стежити за власним станом. Але наш особистий бак необхідних ресурсів має бути завжди повним. Адже життя — це  марафон. Ми маємо орієнтуватися на далекі дистанції та піклуватись, аби сил та ресурсів нам вистачило на весь шлях. Особливо з таким потужним стресогенним чинником, як війна», - додала психолог.

На завершення заходу учасники поділилися власними засобами виходу з тривожності під час війни; зазначили, що зустріч була цікавою, корисною, пройшла в теплій, дружній атмосфері.

 

 

Заліщицький відділ Чортківської філії

Тернопільського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь