Не забудьте пом’янути…

Дата: 25.05.2021 14:46
Кількість переглядів: 816

Не забудьте пом’янути…
        У  квітучу  травневу  пору   щорічно згадуємо  пам’ятний  день - 22 травня .Саме тоді 1861 року  відбулось  перепоховання  Тараса Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева.
     Сьогодні біля пам’ятника  Кобзареві у нашому селищі  відбулись пам’ятні  урочини.  Розпочалося громадське віче піснею «Шлях до Тараса» у виконанні Романа Турко. Під мелодію пісні до підніжжя лягли весняні квіти  від вдячних юних і дорослих жителів селища. Священники, парохи духовних храмів Товстого о.Ігор Леськів, о.Олексій Паляничко відслужили пам’ятну панахиду і творили спільну молитву.
       Ведуча зібрання Галина Заяць запросила до слова бібліотекара Галину Смутило, яка розповіла про пам’ятну історичну дату. Заслужена працівниця культури України Ольга Тракало розповіла про пошанування Тараса Шевченка- Кобзаря України і національного генія у нашому рідному містечку з давніх часів і до тепер. 
       Пам’ять Шевченка вшанували в той день письменники, науковці, автори книг.   
       Під мелодію пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» Володимир Барна-голова Спілки слов’янських письменників України, уродженець Товстого та науковці Леонід Кравчук-голова Тернопільського крайового відділення Спілки слов’янських письменників України, доктор історичних наук і Тарас Кадобний-секретар Спілки письменників Лемківщини, доцент, кандидат філософських наук, автори поетичних збірок з Товстого Світлана Леськів-заступник директора з виховної роботи Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Товсте, Ольга Кухта-помічник сімейного лікаря Товстенської АЗПСМ і Ганна Шутурма-авторка книг на духовну тему, Ганна Рибцуник-вчитель української мови та літератури загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Садки, Петро Дараманчук-триразовий дипломант Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», автор відомих в Україні та за її межами творів, удостоїлись права висадити саджанець верби, вирощеної заліщанином Василем Іванишиним біля пам’ятника Тараса  Шевченка.
     З подячним словом  звернулась Уляна Гуменюк-перший заступник селищного голови. Завершилось пам’ятне дійство спільним виконанням Гімну України.
     У селищній бібліотеці відбулась творча зустріч письменників, які ділились своїми творчими задумами та доробками і залишили книжкові дарунки для читачів книгозбірні.
Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь