П’ята сесія Товстенської селищної ради восьмого скликання

Дата: 02.07.2021 16:13
Кількість переглядів: 1944

30 червня в приміщенні актового залу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Товсте під головуванням селищного голови Івана Проданика відбулася п’ята сесія Товстенської селищної ради восьмого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь 21 депутати із 26, старости населених пунктів громади, громадські активісти смт. Товсте.

До порядку денного сесії було подано 32 питання.

Першим питанням, яке було розглянуто-питання з приводу конфліктної ситуації, яка склалась навколо будівництва будівлі на території автобусної станції смт Товсте. Вислухавши обидві сторони конфлікту депутатами одноголосно було прийнято рішення про розірвання договору оренди землі між селищною радою та забудовником.

На розгляд депутатів виносилося питання «Про створення медичних пунктів тимчасового базування на території Товстенської територіальної громади» та затвердження Положення про них. «Такі пункти є варіантом збереження надання медичних послуг у тих селах громади, де ФАПи та амбулаторії не відповідають стандартам» - надав роз’яснення директор КНП «Заліщицький ЦПМСД» Василь Романюк. Таке рішення депутати теж підтримали одноголосно.

Начальник фінансового управління Товстенської селищної ради Віктор Бачинський звернувся до депутатів про розгляд рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік». У зв’язку з наданням статусу юридичної особи відділу соціального захисту населення та створення «Управління освіти, культури, молоді і спорту».

Особливо ретельно і детально депутати підійшли до розгляду питань, які стосувалися встановлення ставок та пільг із сплати податків, По деяких пунктах тривали дискусії. У підсумку депутати зійшлися на тому, щоб земельний податок залишити таким же – 0.06%, ставка єдиного податку – 20% , ставку податку на нерухоме майно зменшити і затвердити в розмірі 0,3%. Рішення було прийнято більшістю голосів.

Доволі напруженим моментом було обговорення кандидатури на посаду старости сіл.Поділля та Ангелівки. На сесію прибуло чимало мешканців з села Поділля, які висловили свою думку щодо кандидатів. І як результат незважаючи на тривалі обговорення жоден претиндент на дану посаду не отримав необхідної кількості голосів. А от на старосту села Шипівці депутатський корпус підтримав Золотого Володимира, місцевого жителя, учасника АТО.

Винесено було питання щодо пониження ступеню малокомплектних шкіл с. Солоне та с.Хмелева у зв’язку з недостатнім наповненням класів, або взагалі відсутністю певних класів. Дана пропозиція не була підтримана депутатами.

Одноголосно було проголосовано і рішення про реєстрацію депутатської фракції «Слуга народу» .

У ході сесії прийнято ряд рішень, які стосуються виготовлення і затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проєктів землеустрою, укладення та внесення змін до договорів оренди та інші.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь