Заходи з нагоди Дня матері

Дата: 15.05.2023 10:11
Кількість переглядів: 189

Фото без описуДень матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що. В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього затишку та найріднішою людиною для всіх нас.

З нагоди Дня матері в громаді було проведено низку заходів, у яких возвеличили жертовність, щоденну нелегку працю українських матерів, на долю яких сьогодні випало немало: хтось чекає з фронту чоловіка, сина чи доньку, хтось вчиться виживати в чужій країні, а хтось береже життя своїх дітей тут і зараз. Сторінки закладів освіти та культури в інтернет мережах наповнились привітаннями, пісенними відеороликами, фотозвітами проведених святкувань.

Яскравим довершенням вшанування матерів громади став благодійний концерт «Твою ласку я чую…», який відбувся 14 травня 2023 року в міському будинку культури смт Товсте. Вільних місць в залі не було. Багато охочих насолоджувались виступами стоячи біля стін.

При вході до залу, була оформлена тематична виставку творчих робіт вихованців Товстенського Будинку дитячої та юнацької творчості. Можна було побачити цікаві роботи з бісеру, вишивку, квілінг, ляльки-мотанки, картини, аплікації, українські обереги тощо. Дорослі з зацікавленістю розглядали експонати, а дітвора радо фотографувалась на їх фоні.

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували Героїв, які загинули у російсько-українській війні. Почесними гостями на святі були їх матері та дружини.  

Незабутнє дійство присутнім подарували учасники вокального ансамблю «Візерунок», викладачі. Товстенської мистецької школи, вихованці вокального гуртка Товстенського Будинку дитячої та юнацької творчості, учасники танцювальної студії «YULITA». Чуйна поезія, чарівні пісні та запальні танці - все це було для найдорожчої людини кожного з нас – Матусі! Емоції переповнювали кожного, і зал щиро нагороджував виступаючих бурними аплодисментами.

Привітав усіх матерів і селищний голова Іван Проданик та щиро дякував за їх турботу, жертовність та безмежну любов. Бажав кожній матері дочекатися свою дитину з війни живою і неушкодженою та з перемогою.  

Та на жаль, цьогоріч, в цей день, не всіх матерів змогли привітати їх сини… це мами наших загиблих захисників, які виховали дійсно справжніх героїв та патріотів України. Вони віддали найдорожче, що в них було, за наше з вами мирне небо. 

Як прояв шани й поваги та з нагоди свята очільник громади вручив жінкам букети квітів та у подарунок передав від вихованці Товстенського Будинку дитячої та юнацької творчості обереги (ляльки-мотанки),  які діти виготовили власноруч. Тих матерів, які за станом здоров’я не були присутні на святі, представники селищної ради привіталм вдома.

Цінуймо і бережімо кожну матір та дякуймо кожному захиснику України, що можемо щодня зустрічати світанок.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь