Осіння диспансеризація тварин триває

Дата: 13.09.2023 13:35
Кількість переглядів: 137

Фото без опису✅   З метою охорони здоров'я тварин та людей і забезпечення виробництва якісної та безпечної продукції, спеціалістами ветеринарної медицини з початку вересня до кінця листопада місяця проводиться осіння диспансеризація тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення.

🧐Диспансеризація – це комплекс планових протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних і санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на раннє виявлення ознак захворювань тварин, профілактику та лікування хвороб, обстеження стану здоров’я тварин, одним із її етапів є дослідження на лейкоз, бруцельоз, туберкульоз, лептоспірозу, грип птиці; щеплення проти сибірки, сказу, хвороби Ньюкасла птиці, класичної чуми свиней; ідентифікація тварин, у тому числі молодняка, з обов’язковим кріпленням бірок єдиного зразка.

☝Мета диспансеризації – профілактика захворювань тварин, виявлення у них схильності до захворювань та їх рання діагностика, що є передумовою успішного лікування та в кінцевому підсумку направлена на забезпечення здоров’я та високої продуктивності тварин.

📌Диспансеризація проводиться фахівцями державних установ ветеринарної медицини одночасно по всіх населених пунктах Заліщицької та Товстенської територіальної громади. Під час диспансеризації ветеринарні лікарі проводять клінічне обстеження тварин, відбір крові з подальшим лабораторним дослідженням на інфекційні захворювання. Також проводять вакцинацію і діагностичні дослідження тварин на особливо-небезпечні інфекційні хвороби тварин.

Чортківська районна державна лікарня ветеринарної медицини звертається з проханням до всіх власників тварин відповідально ставитись до проведення спеціалістами державних установ ветеринарної медицини вищевказаних заходів. Тільки після цього Ви будете впевнені, що ваша тварина здорова і ви отримуєте від неї безпечну продукцію!

Для отримання більш детальної інформації з організації та проведення диспансеризації та ветеринарно-профілактичних заходів власникам тварин рекомендуємо звертатися до Чортківського районного управління Держпродспоживслужби або спеціалістів державних установ ветеринарної медицини, які обслуговують Ваш населений пункт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь