Привітання селищного голови з нагоди Дня захисників і захисниць

Дата: 01.10.2023 09:57
Кількість переглядів: 70

Фото без описуЦього року ми вперше відзначаємо День захисників і захисниць не 14, а 1 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Дату перенесено у звʼязку з переходом на Новоюліанський стиль календаря.

Окрім свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою українського війська та захисницею від ворогів, цього дня відзначаємо і День Українського козацтва та 81-ту річницю створення Української повстанської армії. І всі вони припадають на один день неспроста, бо століттями українці прагнули простого щасливого життя, але в різні часи змушені були зі зброєю в руках виборювати своє право на мир.

 

Ще зовсім новим цього ж дня у календарі, але не менш актуальним сьогодні, є День територіальної оборони, яка створена відносно недавно для протистояння збройній агресії росії. 
Тож дякуємо усім, хто причетний до захисту України, чия мужність і звитяга є зразком самовідданості та патріотизму. Всім, хто зі зброєю в руках боронили і боронять сьогодні нашу землю, усім волонтерам, які стали «мирними воїнами» і надійними захисниками в тилу, всім борцям за Українську Незалежність – від козацьких часів і до сьогодні, які присвятили свої життя служінню українському народу. 

У цей день низько схилімо голови згадуючи тих, хто поліг за волю України, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю. 

Дякую вам, дорогі захисники та захисниці, за відданість Україні, її народу, за можливість жити і працювати під мирним небом, за те, що кожного дня, ризикуючи власним життям, оберігаєте нас! Ви – наші янголи-охоронці. Низький вам уклін. Нехай сили ніколи не полишають вас, нехай оминають ворожі кулі, а броня буде міцною! Бажаю вам козацького здоров’я, незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу та такої очікуваної Перемоги.

Віримо в ЗСУ! Молимося за здоров’я кожного захисника! Вічна світла пам’ять кожному Герою, який віддав життя за Україну… 
Зі святом! Слава Україні! Героям Слава!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь