Пізнавальна екскурсія для студентів відбулася в Головному управлінні ДПС в області

Дата: 06.10.2023 11:51
Кількість переглядів: 26

Фото без описуДнями студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» Тернопільського кооперативного фахового коледжу завітали до Головного управління ДПС у Тернопільській області на екскурсію.

 

Під час лекції-екскурсії студенти ознайомилися з історією виникнення податків, особливостями їх функціонування та становленням податкової системи на різних етапах історичного розвитку нашої держави, зі змінами, які відбулися цього року в податковому законодавстві, з діяльністю податкового відомства, з його сьогоденням та минулим.

 

Спершу гості установи поринули в історію виникнення податкової служби на всіх етапах її формування у Музеї податкової служби Тернопільщини. Він уже 10 років функціонує в приміщенні відомства. Студенти з допитливістю розглядали експонати музею, серед яких, окрім документів та архівних фото, є також обчислювальна техніка різних періодів, паперові гроші, монети. Головна державна інспекторка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Інеса Мендрунь продемонструвала відвідувачам музею типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, форму працівників податкової, точну срібну копія старовинної гривні 11-13 століть, а також розповіла цікаві факти про податкову службу Тернопільщини на різних історичних етапах її творення.

 

Після цього студенти побували в Центрі обслуговування платників при Тернопільській ДПІ. Вони ознайомились із роботою центру, переліком адмінпослуг, розглянули інформаційні стенди та зразки заяв. Окрім цього, начальник Тернопільської ДПІ Володимир Гузенков коротко ознайомив молодь із останніми змінами у податковому законодавстві, розповів про електронні сервіси ДПС, зокрема додаток для смартфонів «Моя податкова».

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь