Річниця з дня загибелі Героя України ГУРМУСА Богдана Івановича

Дата: 17.04.2024 09:00
Кількість переглядів: 28

Сьогодні минає перша річниця з дня загибелі Героя України, одного з її найкращих Синів, мужнього Воїна, старшого солдата, старшого стрільця 1-го єгерського відділення 2-го єгерського взводу 5-ої єгерської роти 2-го єгерського батальйону в/ч А4056 - ГУРМУСА Богдана Івановича, який поклав життя, захищаючи свою Батьківщину. 
Богдан був щирим, доброзичливим, працелюбним, відкритим у спілкуванні, завжди готовим підтримати та прийти на допомогу. Понад усе любив свій рідний край та українську землю. Ніколи не цурався будь-якої роботи та не боявся труднощів. Мріяв про Перемогу і наближав її з усіх сил. Саме таким він залишиться в нашій пам’яті. 
Загинув 17 квітня 2023 року, внаслідок мінно-вибухової травми, несумісної з життям, виконуючи бойове завдання по захисту Батьківщини в районі населеного пункту Павлівка Донецької області.
Поховали Героя 27 квітня 2023 року в селі Кошилівці з усіма належними Захиснику почестями.
Указом Президента від 24 серпня 2023 року № 517/2023 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Гурмуса Богдана Івановича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

14 квітня 2024 року на будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Садки нашому Герою відкрито меморіальну дошку.
Доземний уклін Богдану за його вірність, чесність, мужність та силу. Вдячність – за його хоробрість у боротьбі з окупантом, за силу духу та рішучість – захищати свою країну.
Щирі співчуття родині загиблого Героя. Сумуємо... Низько схиляємо голови у скорботі... Розуміємо, що жодні співчуття не зменшать біль втрати, жодне слово не втамує тугу в серці ні через рік, ні через десятки років.
З глибокою повагою ми завжди пам’ятатимемо нашого Героя. Богдан назавжди залишиться жити в серцях мешканців Товстенської громади.
Вічний спочинок і світла пам'ять Герою Богдану Гурмусу!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь