Пенсійний фонд інформує

30 Травня, 2023 р., 09:07
Субсидія на неопалювальний сезон, відповідно до чинного законодавства, надається з 1 травня по 30 вересня. Якщо житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону, для розрахунку суми житлової субсидії враховується середньомісячний сукупний дохід за III і IV квартали попереднього календарного року. При цьому пенсійна виплата враховується в розмірі нарахованої суми пенсії за березень поточного року.
24 Травня, 2023 р., 09:21
Трудовий стаж, набутий до 01 січня 2004 року, враховується до загального страхового стажу на підставі записів у трудовій книжці. Щоб убезпечити себе в разі можливої втрати трудової книжки, її варто оцифрувати.
15 Травня, 2023 р., 10:05
Страховий стаж – період (строк), протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов'язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і за який сплачено страхові внески.
12 Травня, 2023 р., 15:58
Закон України від 04 листопада 2022 року № 2734-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні», ухвалений наприкінці минулого року, дозволив здійснювати пожертви на виплату пенсій теперішнім пенсіонерам.
12 Травня, 2023 р., 12:17
Наприкінці минулого року в Україні ухвалено закон, який спрощує механізм добровільної участі громадян у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні: без паперової тяганини, без відвідування державних установ.
08 Травня, 2023 р., 18:12
З 1 травня по 30 вересня будуть розраховані субсидії на неопалювальний період. Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон із травня перепризначають для переважної більшості отримувачів, які мали житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді України інформації, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад родини. Якщо ж такі зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надати про це інформацію до органу Пенсійного фонду впродовж 30 днів.
04 Квітня, 2023 р., 11:30
Перевірку обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності з 1 січня 2023 року здійснюють уповноважені посадові особи територіальних органів Пенсійного фонду України, який перейняв функції Фонду соцстрахування.
20 Березня, 2023 р., 11:20
Попри те, що обов’язкова подача декларацій та проведення повних перевірок і контролю повноти заповнення декларацій призупинені, Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) працює над тим щоб полегшити процес декларування, зробити його більш зрозумілим та простим.
15 Березня, 2023 р., 11:28
З метою здійснення послідовних заходів щодо підтримки найбільш вразливих категорій осіб, які досягли відповідного віку та мають тривалий страховий стаж Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, якою встановлено розмір компенсаційних виплат для пенсіонерів, яким виповнилось 80 років і більше та для пенсіонерів, яким виповнилось 75 років до досягнення 80-річного віку.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь