Пенсійний фонд інформує

28 Листопада, 2023 р., 16:02
Наприкінці минулого року в Україні ухвалено закон, який спрощує механізм добровільної участі громадян у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні: без паперової тяганини, без відвідування державних установ.
20 Листопада, 2023 р., 19:36
Графік роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області та його структурних підрозділів
16 Листопада, 2023 р., 09:24
Пенсійним фондом України реалізовано можливість формування та подання страхувальниками повідомлень про виплату коштів застрахованим особам через електронний кабінет на вебпорталі ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/).
09 Листопада, 2023 р., 14:46
Відповідно до пункту 1 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», житлова субсидія надається на такі послуги:
31 Жовтня, 2023 р., 15:02
Чинним законодавством в сфері пенсійного забезпечення передбачено відмінності у призначенні (перерахунку) пенсій в залежності від факту роботи одержувача пенсійних виплат.
19 Жовтня, 2023 р., 15:12
Для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб враховується:
18 Жовтня, 2023 р., 10:39
Я – колишній вчитель, отримую пенсію за вислугу років. Зараз влаштувалася в загальноосвітню школу на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи маю я право в період роботи на виплату пенсії?
16 Жовтня, 2023 р., 23:10
Постановою Кабінет Міністрів України від 16 вересня 2022 р. №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» внесено зміни до порядку виплати та призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.
11 Жовтня, 2023 р., 21:03
На опалювальний період 2023–2024 років житлову субсидію перерахують автоматично усім, хто вже є отримувачем, навіть якщо в літній період вона була нульова. Звертатися нікуди не потрібно. Пенсійний фонд автоматично призначить субсидію на опалювальний період. До органів Пенсійного фонду із заявою для призначення житлової субсидії на опалювальний період звертаються тільки ті, хто раніше субсидію не отримував. Людина подає заяву, заповнюються декларації, зазначаються члени домогосподарства, зареєстровані за цією адресою, вказуються житлово-комунальні послуги, якими вона користується. Після цього органи Пенсійного фонду роблять запити до постачальників комунальних послуг, щоб отримати дані про тарифи. За десять днів людина вже може бачити призначену субсидію. Якщо вона подавала заяву через портал, то у своєму кабінеті буде бачити, як проходять усі дії щодо призначення і розмір субсидії. А якщо через сервісний центр — може підійти або зателефонувати як до пенсійного фонду, так і до контактного центру для отримання інформації щодо призначення чи непризначення їй житлової субсидії.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь